Boze slachtoffers aardbevingen wachten ministers op

De ministers Eric Wiebes (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) bezochten donderdag aan het begin van de middag Westerwijtwerd en troffen daar vooral boze Groningers die ontevreden zijn over zowel de versterkingsoperatie als de schadeafhandeling.

Het gaswinningsgebied werd gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Het was een van de zwaardere aardbevingen in Groningen van de laatste jaren. Het aantal schademeldingen was om 11.00 uur al 911, waarvan 445 uit de gemeente Groningen.

“Er wordt liever geld uitgegeven aan het controleren of het geld goed uitgegeven wordt, dan aan mensen die problemen hebben en er iets nuttigs mee doen”, aldus een boze Groninger, die na het herstellen van schade opnieuw aardbevingsschade heeft. “Ik vind het gewoon vuile oplichterij wat hier gebeurt”.

“Ik kan niet alle bewoners geruststellen”, reageerde minister Eric Wiebes. “In maart hebben we afgesproken dat we voor een versnelling van de afhandeling van de schade en de versterking gaan zorgen. Dat gaat er ook komen, maar ik kan het vandaag niet implementeren”.

Na een bezoek aan Loppersum en Westerwijtwerd vertrokken de ministers en hun gevolg naar Groningen om in het provinciehuis te praten met Groninger bestuurders.

Deel dit artikel:

  1. Als er nu versterkt wordt en het is broddelwerk, omdat er de tijd niet voor genomen is dan zijn ze weer boos. Je kunt niet op basis van incidenten te werk gaan.

  2. Ook de bestuurders zijn van ‘ons kent ons’. Pappen en nathouden. De Groningers naar de bek praten zodat het boeltje weer gesust wordt. Groningen is niet vertegenwoordigd. Politiek Den Haag is vertegenwoordigd in Groningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *