Boze slachtoffers aardbevingen wachten ministers op

De ministers Eric Wiebes (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) bezochten donderdag aan het begin van de middag Westerwijtwerd en troffen daar vooral boze Groningers die ontevreden zijn over zowel de versterkingsoperatie als de schadeafhandeling.

Het gaswinningsgebied werd gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Het was een van de zwaardere aardbevingen in Groningen van de laatste jaren. Het aantal schademeldingen was om 11.00 uur al 911, waarvan 445 uit de gemeente Groningen.

“Er wordt liever geld uitgegeven aan het controleren of het geld goed uitgegeven wordt, dan aan mensen die problemen hebben en er iets nuttigs mee doen”, aldus een boze Groninger, die na het herstellen van schade opnieuw aardbevingsschade heeft. “Ik vind het gewoon vuile oplichterij wat hier gebeurt”.

“Ik kan niet alle bewoners geruststellen”, reageerde minister Eric Wiebes. “In maart hebben we afgesproken dat we voor een versnelling van de afhandeling van de schade en de versterking gaan zorgen. Dat gaat er ook komen, maar ik kan het vandaag niet implementeren”.

Na een bezoek aan Loppersum en Westerwijtwerd vertrokken de ministers en hun gevolg naar Groningen om in het provinciehuis te praten met Groninger bestuurders.