Bevrijdingsfestival Groningen goed bezocht

nieuws
Foto: Casper Slotboom

Het Bevrijdingsfestival werd gisteren goed bezocht. Er waren wel minder bezoekers dan vorig jaar, maar de organisatie schat dat toch 80.000 bezoekers het festival hebben bezocht.

Vanwege het minder goede weer werden veel minder bezoekers verwacht dan de 80.000 bezoekers die volgens de organisatie het festival bezochten. Vorig jaar waren er 130.000 bezoekers op het festival. Er was een andere indeling gemaakt waarbij de podia op andere plekken in het Stadspark te vinden waren, maar de bezoekers wisten deze toch goed te vinden. Met name het Weide Wereld podium werd goed bezocht, deze was dit jaar groter dan voorheen. De organisatie kijkt tevreden terug op deze editie. OOG was live op het festival aanwezig, met een Glazen Huis op de Local Heroes Stage.

Omwonenden werden wel op veel extra geluid getrakteerd bij de laatste acts op het hoofdpodium. Ook lag er vanmorgen veel zwerfafval rondom het festivalterrein, o.a. in de wijk Laanhuizen.

Zwerfafval op Parkweg vanwege Bevrijdingsfestival Groningen 2019. Foto: Rick van der Velde
Foto: Rick van der Velde
Zwerfafval in Laanhuizen vanwege Bevrijdingsfestival Groningen 2019. Foto: Rick van der Velde
Foto: Rick van der Velde

 

Deel dit artikel:

 1. Ik hoop dat alle bezoekers genoten hebben van de potpourri van b en c artiesten. Dat sommige zichzelf zanger dan wel zangeres noemen is lachwekkend. Zelfs over hun eigen tweede stem heen weten ze nog vals te zingen en verkeerd te timen.

 2. Belachelijk, dat in de late avond zo’n enorm geluidvolume toegestaan wordt. Het is toch te gek voor woorden, dat je ramen trillen door die vreselijke basgeluiden om 23.30 uur. Wat is dit voor een gemeente? Alleen voor de jeugd of zo?

  1. Tsja, je moet er wat voor over hebben om in het centrum van een grote stad te willen wonen. Wil je liever rust dan is er ruim keus aan prachtige dorpen in onze provincie….

   1. Onnozele gedachte dat een grote stad een bijna permanent door alcohol en decibels (uit boxen) gedomineerd festivalterrein moet zijn. Weleens een tijd in Parijs, New York of andere grote stad geweest.

    Ga die domme lawaaifeestjes in Biddinghuizen of ergens anders in een polder houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *