Besluit over supermarkt Ter Borch uitgesteld na nieuw plan

nieuws
Foto: flickr.com/photos/wili/

Het besluit over de komst van een supermarkt in de wijk Ter Borch is twee weken uitgesteld. Dat is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Tynaarlo. Ter Borch is een Groninger wijk in die Drentse gemeente.

De vergadering kreeg dinsdagavond al een bijzondere wending toen de projectontwikkelaar, VOF Ter Borch, op het laatste moment met een plan kwam voor een kleinere supermarkt. Het oorspronkelijke idee dreigde namelijk afgeschoten te worden, omdat een kleine meerderheid van de gemeenteraad de supermarkt te groot vindt. De verkeersveiligheid, met twee scholen in de nabijheid van de winkel, zou in het geding zijn. De gemeenteraad besloot het nieuwe plan nader te bestuderen en neemt daar twee weken de tijd voor.

Anderhalf jaar geleden was er een kleine meerderheid voor de supermarkt, maar woensdagavond werden nieuwe zienswijzen besproken rond de supermarkt. Omdat er na de laatste verkiezingen een meerderheid tegen is, kwam de projectontwikkelaar met de kleinere supermarkt en minder parkeerplaatsen op de proppen. Ook komt de winkel nu verder van de scholen te liggen.

Veel ondernemers uit Eelde Paterswolde zijn tegen de supermarkt vanwege concurrentie. Ook onder de bewoners zijn er bezwaren vanwege de verkeersveiligheid, maar de laatste tijd roeren zich ook veel wijkbewoners die wel een supermarkt willen. Het gesteggel over de winkel duurt nu al zeven jaar.