Be Quick 1887 ruim langs futloos Alcides

sport
Foto Andor Heij. Alcides - Be Quick 1887. Arnoud Bentum heeft Be Quick op 2-0 gezet.

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag een belangrijke stap gezet om zich te handhaven in de hoofdklasse A. In Meppel werd met 5-2 gewonnen van Alcides.

Alcides, dat kansrijk was voor de derde periodetitel, leek er weinig zin in te hebben en Be Quick kwam daardoor bij de rust al met 0-2 voor door Daniel Teune en Arnoud Bentum. Vlak na de pauze scoorde Nagesh Amatsaleh de derde voor de Groningers. Via Frank Fokke kwam Alcides snel op 1-3. Bentum en Toufik Faraouni stelden de zege voor Be Quick veilig: 1-5. Jermain Wobbes maakte er nog 2-5 van. Be Quick steeg naar de tiende plaats.

“De overwinning voelt onwijs lekker”, zei Be Quick 1887 trainer Steven Wuestenenk. “Maar er zat heel weinig energie in de wedstrijd en dat kwam vooral door Alcides. Het kakte daarom bij ons ook in en daar werd ik best nerveus van, want we spelen toch wel om de knikkers”. Be Quick moet nog één concurrent afschudden en heeft daar twee wedstrijden voor: “De Bataven won vanmiddag en blijft op vijf punten en dus binnen bereik, maar wij hebben wel de beste positie”, aldus Wuestenenk. Volgende week speelt Be Quick thuis tegen De Bataven en een remise is voldoende voor klassebehoud.