Actiegroep Code Rood wil Gasunie blokkeren

nieuws

Actiegroep Code Rood gaat komende maandag het gebouw van Gasunie in het Stadspark blokkeren. Dat heeft Code Rood aangekondigd op facebook. Aanleiding is de aardbeving van woensdag bij Westerwijtwerd.

‘Op maandag 27 mei zullen wij vanaf 08.00 uur – en zolang als redelijkerwijs mogelijk is – de Gasunie blokkeren en daarmee hun dagelijkse gang van zaken ontwrichten in solidariteit met de Groningers wiens levens ontwricht zijn,’ aldus Code Rood. ‘De tijd voor excuses is geweest. Het is tijd voor daden!”

De actiegroep heeft gekozen voor de Gasunie “omdat deze 100% in handen van de Nederlandse Staat is. De staat blijft immers de gaswinning toestaan, ten behoeve van het nationaal gewin en ten koste van Groningen”. Code Rood blokkeerde in augustus vorig jaar enkele dagen lang het NAM-tankerpark in Farmsum.