Actiegroep Code Rood wil Gasunie blokkeren

nieuws

Actiegroep Code Rood gaat komende maandag het gebouw van Gasunie in het Stadspark blokkeren. Dat heeft Code Rood aangekondigd op facebook. Aanleiding is de aardbeving van woensdag bij Westerwijtwerd.

‘Op maandag 27 mei zullen wij vanaf 08.00 uur – en zolang als redelijkerwijs mogelijk is – de Gasunie blokkeren en daarmee hun dagelijkse gang van zaken ontwrichten in solidariteit met de Groningers wiens levens ontwricht zijn,’ aldus Code Rood. ‘De tijd voor excuses is geweest. Het is tijd voor daden!”

De actiegroep heeft gekozen voor de Gasunie “omdat deze 100% in handen van de Nederlandse Staat is. De staat blijft immers de gaswinning toestaan, ten behoeve van het nationaal gewin en ten koste van Groningen”. Code Rood blokkeerde in augustus vorig jaar enkele dagen lang het NAM-tankerpark in Farmsum.

Deel dit artikel:

  1. Kan de uitkering van dit soort lieden niet worden ingetrokken? Zodat deze verplicht worden om eens daadwerkelijk de handen uit de mouwen te gaan steken?

    Als men hier in Groningen daadwerkelijk gehoord wil gaan worden, dan hoop ik dat de groep boeren welke zich gisteren in Westerwijtwerd verzamelden, samen met collega boeren uit de rest van het land, de mogelijkheid hebben om met enkele karavanen aan tractoren richting Schiphol te rijden om daar start en landingsbanen te gaan blokkeren.
    Dat zal werkelijk iets uit gaan halen, de poppenkast welke code rood op wil gaan voeren is meer iets voor Carnivale, al doe ik dit laatst genoemde gezelschap daarmee tekort.

  2. Het leeuwendeel van de Code Rood Groningen leden zijn mensen die gewoon een baan hebben en in hun vrije tijd energie en moeite steken in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid en het Groninger gasverzet. ‘Middenweg’ heeft duidelijk weinig benul van de hoeveelheid tijd en inspanning die in het organiseren en uitvoeren van een actie gaat zitten. Daarnaast kiest elke actieve beweging in Groningen voor haar eigen actievorm, en is er onderlinge solidariteit. Het draait immers allemaal om de strijd vóór Groningen dóór Groningen, en iedereen die daar op wat voor manier dan ook aan bijdraagt zou aangemoedigd i.p.v. afgekraakt moeten worden.

  3. De Gasunie blokkeert ook een half jaar nodeloos mijn fietspad. Ze zijn er gewoon met hun dikke reet op gaan zitten. Mooi dat ze eens teruggepakt worden, al is het door de verkeerde lui om de verkeerde reden :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *