Vastgoed gemeente steeds energiezuiniger

nieuws

Het eigen vastgoed van de gemeente Groningen wordt steeds energiezuiniger. Dat meldt het gemeentebestuur.

De vorige coalitie heeft opdracht gegeven om 24 gebouwen naar energielabel A te brengen. Dat is inmiddels voor acht gebouwen gelukt. “Het project met 24 gebouwen levert al 500 ton aan CO2-reductie op, dankzij de zonnepanelen, led verlichting, isolatie en vervanging van cv-ketels,” zegt wethouder Roeland van der Schaaf. “Bovendien biedt het een besparing op van ruim 80 duizend euro per jaar aan energiekosten.”

Het gaat onder meer om het gebouw aan het Hanzeplein, cultuurcentrum De Oosterpoort en de sporthal in Hoogkerk. Het nieuwe kindcentrum in Ten Boer krijgt 400 zonnepanelen en wordt aardgasloos. Ook de Vensterscholen in Vinkhuizen en de Maresiusstraat krijgen zonnepanelen. Het Helperzwembad, de gemeentekantoren aan het Zuiderdiep en de Coehoornsingel krijgen een hoger energielabel.

Deel dit artikel:

  1. Zo kan ik het ook, als je het gewoon betaald uit de bodemloze belasting-pot die de hardwerkende burger maar weer moet zien te vullen. En daarnaast zijn eigen rekeningen ook nog eens door het dak zien gaan.

    Als het moed kan Groningen ook wel naar de maan, moeten we alleen even de belastingen nog verder verhogen. Of een enorm pretpark in de binnenstad aanleggen, gratis voor iedereen.

    Of moeten we nu iemand feliciteren omdat die ons belastinggeld heeft uitgegeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *