Winkelgebied Sontplein en binnenstad bijten elkaar niet

nieuws

Mensen die winkelgebied het Sontplein bezoeken, combineren dat heel vaak met een uitstap naar de binnenstad van Groningen.

Dat staat in een rapport van Broekhuis Rijs Advisering uit Zuidhorn aan het provinciebestuur. Het bureau deed onderzoek naar negen winkelgebieden in de provincie.

Volgens het rapport kan de winkelomgeving Sontplein daarom het enige grote winkelgebied blijven waar zich ook andere ondernemingen kunnen vestigen dan de gebruikelijke zaken, zoals bouwmarkten, tuinhandel en meubelzaken.

Voor acht er van wordt geadviseerd juist geen andere winkels toe te staan, omdat die een te grote concurrentie zouden zijn met het centrum van de diverse steden en dorpen. Daaronder valt ook het winkelgebied Hoendiep-Peizerweg.

De Ikea, Bauhaus en de Mediamarkt zijn in die volgorde de grote trekkers van het winkelgebied Sontweg. In 2018 kwam zo’n 52 procent van de bezoekers komt uit de stad Groningen (voor de herindeling), 21 procent uit de overige Groninger gemeentes, 11 procent uit Drenthe, 9 procent uit Friesland en 5 procent uit Duitsland.