Vierde nederlaag op rij voor Donar

sport

Donar heeft voor de vierde achtereenvolgende keer een competitiewedstrijd verloren. Na de teams uit Leeuwarden, Dordrecht en Den Bosch was zaterdagavond Landstede uit Zwolle in eigen huis te sterk: 101-96.

Al vroeg in de wedstrijd pakten de Zwollenaren een voorsprong, mede door een aantal driepunters. Na het eerste kwart was de stand 28-22. In het tweede kwart liep de thuisploeg verder uit, tot maximaal 13 punten bij 50-37. Daarna kwam Donar sterk terug. Bij rust was de achterstand nog maar 3 punten: 53-50.

Na rust kwam Donar langszij (57-57), maar daarna was het toch weer Landstede dat de leiding nam. Met name Sherron Dorsey-Walker (topscorer met maar liefst 33 punten), Olaf Schaftenaar (25 punten) en Kaza Kajami-Keane (22 punten) waren in deze wedstrijd niet af te stoppen. Na drie kwarten spelen was het verschil 8 punten: 74-66. Na een minuut in het laatste kwart was Landstede uitgelopen tot 81-66, en de wedstrijd werd daarna niet spannend meer.

Topscorers bij Donar waren Rienk Mast en Grant Sitton met beiden 15 punten, Lance Jeter met 14 punten en Teddy Gipson en Drago Pasalic met beiden 13 punten.

Landstede heeft deze competitie alle 4 wedstrijden tegen de Groningers gewonnen. Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League. Dutch Windmills uit Dordrecht staat op de vijfde plek en is Donar genaderd tot op 2 punten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *