Veroorzaker ongeval ringweg krijgt hogere straf

nieuws
Foto: flickr.com/photos/90005020@N00/

De Groninger Raoul P. is door het Gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot anderhalf jaar cel en een rijontzegging van drie jaar, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De man trok ruim twee jaar geleden aan de handrem van een busje dat op de Plataanlaan reed, op weg naar een feestje van een voetbalclub. De chauffeur verloor vervolgens de macht over het stuur en ramde een pilaar. Daarbij kwam één van de vier inzittenden, de 35-jarige Daniël Postema, om het leven. De chauffeur raakte ernstig gewond.

Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van roekeloos gedrag. De verdachte was eerder door de Groninger rechtbank veroordeeld tot een jaar cel en drie maanden rijontzegging. Zowel de verdachte als justitie gingen vervolgens in hoger beroep.

Deel dit artikel: