‘Ton Schroor, verhoog de lonen!’

De SP Groningen roept op tot een verhoging van de minimumlonen. Daarom schreef fractievoorzitter Jimmy Dijk een open brief naar oud-wethouder Ton Schroor, voorzitter van het VNO-NCW.

Volgens de SP hebben mensen in bijvoorbeeld callcenters, de horeca en de thuiszorg te maken met slechte contracten en onzekere uren, waardoor zij onder het minimumloon verdienen. Dijk heeft daarom een open brief gestuurd naar ondernemingsorganisatie VNO-NCW. De partij hoopt vooral op medewerking van Ton Schroor, de voorzitter van het werkgeversverbond.

Jimmy Dijk hoopt op de medewerking van Ton Schroor vanwege zijn verleden als wethouder financiën van de gemeente Groningen: ‘Daardoor weet de heer Schroor als geen ander dat Groningen één van de armste gemeentes van Nederland is. Nu kan hij als voorman van de noordelijke werkgevers een sleutelrol spelen.’