Vanaf woensdag weer controle op kwaliteit zwemwateren

nieuws
Facebook: Stad magazine voor Groningen

Vanaf woensdag worden alle buitenzwem-locaties in en om de Stad weer gecontroleerd op blauwalg. Dat meldt de Provincie Groningen.

Op dit moment zijn alle  zwemlocaties nog veilig, zo valt te lezen op de website van de provincie Groningen. Maar als het weer en het water warmer worden, bestaat de kans dat er blauwalg in het water gaat groeien. Vorig jaar was hier sprake van op meerdere zwemplekken in en rondom de Stad, onder andere bij de Kardingerplas en voor De Lijte bij het Paterswoldsemeer.

Met de officiële start van het vaarseizoen gaan ook de bruggen en sluizen weer vaker open en dicht voor de pleziervaart. De ‘spitsuursluiting’ voor bruggen in de Stad wordt uitgebreid. Dat betekent dat tijdens de ochtend- en avondspits de bruggen op een aantal trajecten in de stad langere tijd dicht blijven voor de scheepvaart. De maatregel is bedoeld om de doorstroming op de weg te verbeteren.