Reizigers best content over busvervoer

nieuws
Foto: busfoto.nl/foto/displayimage.php?pos=-1060

De gebruikers van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe zijn goed te spreken over de kwaliteit van het busvervoer. Dat blijkt uit cijfers van de OV-klantenbarometer.

Reizigers geven het rapportcijfer 7,6 voor het busvervoer in beide provincies. De Q-liners 304 en 314 krijgen zelfs een 7,8. De overige Qliners en de Q-link lijnen scoren resp. een 8,0 en 7,4. De hoogste score is een 9,0 voor het vinden van een zitplaats in de Qliners. Dat komt waarschijnlijk door de inzet van dubbeldekkers. De frequentie, reissnelheid en klantvriendelijkheid van de chauffeurs scoren een ruime 8.

De waardering voor Q-link is echter gedaald. De cijfers voor beschikbare zitplaatsen, stiptheid, frequentie en informatie bij vertragingen zijn lager dan voorheen. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.