Veel schade bij plofkraak in Lewenborg

Bij een pinautomaat in het winkelcentrum aan de Kajuit in Lewenborg is zaterdagochtend rond kwart voor vijf een plofkraak gepleegd. Er zijn geen personen gewond geraakt maar er is veel schade. Het gebied rondom het winkelcentrum is afgezet. Het onderzoek is op dit moment gaande.

Twee woningen boven de SNS bank, waarnaast de plofkraak plaatsvond, zijn ontruimd, zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen: “Deze mensen hebben zelf opvang geregeld, daar hoefden wij niets voor te doen”. De Explosieven Opruimingsdienst doet onderzoek naar welke explosieven zijn gebruikt en of er nog gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. “Of er iets is buitgemaakt is nog onbekend”, aldus Hogeveen.

De vermoedelijke daders zijn er vandoor gegaan op een scooter. Het zou gaan om twee jongens in zwarte kleding. De politie vraagt of getuigen iets gezien hebben en om beelden waarop mogelijk iets te zien is van de plofkraak.

Gisteravond was er een burgernetmelding van een gestolen zwarte Vespa scooter in de Nassaulaan. Of de twee zaken verband met elkaar hebben, is nog niet bekend.