Pleziervaart beperkt door Aanpak Ring Zuid

nieuws

Na de weggebruiker en de treinreiziger ondervindt nu ook de pleziervaart hinder van de Aanpak Ring Zuid. Vanaf 1 mei wordt de brugbediening in Groningen beperkt door de ombouw van de Ringweg. 

Wie door de stad wil varen naar buiten de stad moet voor 14 uur de eerste brug gepasseerd zijn anders kan men die dag de stad niet meer verlaten. De stad Groningen met vijftien te passeren bruggen is een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.

De Wateralmanak schrijft: ‘De stad Groningen gaat gebukt onder de verbouwing van de Ringweg door de stad en dat leidt tot grote verkeersdrukte op diverse wegen in- en door het centrum. Indien daar ook nog veel oponthoud ontstaat door bruggen die bediend worden loopt het verkeer in Groningen helemaal vast. Via de Herewegbrug passeren op sommige uren wel 150 bussen van het openbaar vervoer de brug en als dan de brug voortdurend geopend moet worden voor de pleziervaart zal dat tot problemen leiden’.

‘Indien u later dan 14 uur aankomt zult u in de stad moeten overnachten. Overigens is dat geen straf want Groningen is een bruisende en gezellige stad om een dagje of meer te vertoeven’, besluit de watersportgids.