Plein Vensterschool Selwerd nu ook rookvrij

Wethouder Mattias Gijsbertsen en Donar-speler Thomas Koenis hebben woensdagmiddag het bord ‘Rookvrije Generatie’ op het terrein van de Vensterschool in Selwerd onthuld. De Rookvrije Generatie streeft naar een generatie waarin niet meer gerookt wordt. De nadruk ligt daarbij op kinderen. Het is belangrijk dat zij de kans krijgen om op te groeien zonder de schadelijke gevolgen van roken en te voorkomen dat zij hier op latere leeftijd mee beginnen.

Rookvrij schoolplein
Met name het schoolplein is een plek waar veel kinderen in aanraking komen met roken. ‘Als kinderen zien dat er gerookt wordt, wordt dat normaal gevonden’, aldus Thomas Koenis. Hij benadrukt dat het daarom belangrijk is om juist deze plekken rookvrij te maken. ‘Op deze manier geef je het goede voorbeeld aan kinderen’, zegt wethouder Gijsbertsen. De Vensterschool is erg blij met de komst van het bord. De gemeente streeft ernaar om het aantal rookvrije zones in de stad de komende jaren flink uit te breiden.

‘Rookvrije Generatie’
De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Inmiddels hebben veel grote partijen, zoals gemeenten, zorginstellingen en scholen, zich hierbij aangesloten.

Deel dit artikel:

 1. Kanke- bestrijding er is al zoveel wat ze eraan kunnen doen ik weet wel loop je in het umcg ben je een nummer ene dokter zegt dit ander zegt dat en er is zoveel geld alleen de rijke mensen hebben voorrang en mensen die niet roken

  En Ik rook waar ik wil het is buiten betaal belasting de boom in met dit domme land zo. N klein landje met zoveel regeltje ze weten zelf niet eens waar ze mee bezig zijn ja de boel kapot maken incl nederlands volk

  1. Van kankerbestrijding door het roken te ontmoedigen (een prima zaak uiteraard) naar “de boel kapot maken incl nederlands volk”… Is best wel weer knap eigenlijk.
   Mensen die niet roken voorrang? Wás het maar zo, maar helaas is dat volgens mij nog niet het geval.
   En roken draagt niet alleen bij aan een lange waslijst van ellendige kwalen (waaronder aantasting van het denkvermogen!), maar blijkbaar ook nog aan een chronisch gebrek aan interpunctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *