Plein Vensterschool Selwerd nu ook rookvrij

Wethouder Mattias Gijsbertsen en Donar-speler Thomas Koenis hebben woensdagmiddag het bord ‘Rookvrije Generatie’ op het terrein van de Vensterschool in Selwerd onthuld. De Rookvrije Generatie streeft naar een generatie waarin niet meer gerookt wordt. De nadruk ligt daarbij op kinderen. Het is belangrijk dat zij de kans krijgen om op te groeien zonder de schadelijke gevolgen van roken en te voorkomen dat zij hier op latere leeftijd mee beginnen.

Rookvrij schoolplein
Met name het schoolplein is een plek waar veel kinderen in aanraking komen met roken. ‘Als kinderen zien dat er gerookt wordt, wordt dat normaal gevonden’, aldus Thomas Koenis. Hij benadrukt dat het daarom belangrijk is om juist deze plekken rookvrij te maken. ‘Op deze manier geef je het goede voorbeeld aan kinderen’, zegt wethouder Gijsbertsen. De Vensterschool is erg blij met de komst van het bord. De gemeente streeft ernaar om het aantal rookvrije zones in de stad de komende jaren flink uit te breiden.

‘Rookvrije Generatie’
De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Inmiddels hebben veel grote partijen, zoals gemeenten, zorginstellingen en scholen, zich hierbij aangesloten.

Deel dit artikel: