Paasvuurbult in Onnen vroegtijdig in lichterlaaie

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In Onnen is in de nacht van donderdag op vrijdag vroegtijdig de Paasvuurbult in de brand geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een buitenbrand aan de Onneresweg kwam rond 00.15 uur bij de brandweer binnen. De Harense brandweer rukte daarop uit met een bluswagen. Bij aankomst bleek de Paasvuurbult in brand te staan. Vroegtijdig, want het Paasvuur wordt normaliter ontstoken op Eerste of Tweede Paasdag. Brandweerlieden hebben het vuur geblust met twee stralen hogedruk. Bij de bluswerkzaamheden kreeg men hulp van het brandweerkorps uit Eelde. Zij assisteerden met een watertankwagen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie doet hier onderzoek naar.

Woensdag liet de Veiligheidsregio Groningen nog weten dat het beter is om de Paasvuren te verbieden. Door de langere droge periode is er een grotere kans op natuurbranden. In de gemeente Groningen kennen Noordlaren en Onnen tradities met Paasvuren.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. Paasvuren verbieden dan ook alle BBQ’s, palletkachels, houtkachels, alle verbrandingsmotoren en ga zo maar even door.
  Het is gewoon symbool politiek opgedragen door hypocrieten.

  1. Hoe milieuvriendelijk leef jij zelf eigenlijk, Doetje?
   Of is het toch wat meer een gevalletje ‘balk – splinter’?
   Ik heb zo mijn vermoedens.

 2. Alweer het woord ‘hypocriet’. Was dat in de aanbieding of zo?

  ‘Woensdag liet de Veiligheidsregio Groningen nog weten dat het beter is om de Paasvuren te verbieden. Door de langere droge periode is er een grotere kans op natuurbranden.’

  Wat is ‘hypocriet’ aan deze waarschuwing voor gevaar van paasvuren in deze gortdroge periode?!
  Ik kan me nog een ‘vreugdevuur’ in Scheveningen herinneren waar het heel erg fout ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *