Ontevredenheid over hygiëne in sporthallen

nieuws
Sporthal Kardinge

Van de gebruikers van de sporthallen in de gemeente Groningen is 62 procent tevreden. Met de hygiëne is het minder goed gesteld. Het blijkt uit onderzoek van de gemeente.

Vergeleken met drie jaar geleden nam de tevredenheid met één procent toe. De klanten zijn vooral content met de verbetering van de bewegwijzering en verlichting rond de hallen. Over de kleedkamers, de hygiëne van de sportvloer, de douches en toiletten heerst nog steeds grote ontevredenheid. De laagst scorende sporthallen zijn die in Beijum, Vinkhuizen en Lewenborg. Het best scoren Selwerd en de Tiggelhal in Ten Boer.

De afgelopen jaren hebben alle sporthalbeheerders een schoonmaakcursus gevolgd. Ook wordt nu met professionele middelen en materialen gewerkt en zijn er controlerondes in de avonduren. De gemeente wil verder beter gaan sturen op schoonmaak en hygiëne. Ook wil de gemeente praten met de gebruikers van de sporthallen.

Deel dit artikel: