Veel schepen Noorderhaven moeten weg

nieuws
foto: Nietnagel / Flickr.com

Het gemeentebestuur wil de kwaliteit van de Noorderhaven verhogen. Het moet een haven worden met schepen die in goede staat verkeren en die worden bewoond door de eigenaar.

Het college houdt vast aan de Noorderhaven als vrijhaven voor authentieke schepen. Het karakter van een vrijhaven is echter niet meer aanwezig, omdat veel schepen er voor lange tijd stil liggen. De Noorderhaven moet dynamischer worden, vindt het gemeentebestuur.

Van de 63 schepen moeten zeker 21 en mogelijk 39 stuks verdwijnen. Ze voldoen niet aan de eisen: ze zijn verwaarloosd of niet authentiek. Om schepen op te knappen, stelt het stadsbestuur een eenmalige onderhoudssubsidie voor. De gemeente gaat is gesprek met alle bewoners en past zo nodig maatwerk toe. Er geldt een maximum van 5.000 euro subsidie per schip.

Deel dit artikel: