Mooi weer trekt duizenden mensen naar Bloemenjaarmarkt

Bloembollen, kamerplanten of gereedschap: alles wat met bloemen en planten te maken heeft werd vrijdag verkocht op de Bloemenjaarmarkt. De markt, die elk jaar meer dan honderdduizend bezoekers trekt, wordt jaarlijks op Goede Vrijdag in de binnenstad gehouden. Door het mooie weer was het dit jaar extra druk.

Piet Enden van Landgoed Plant verkoopt op zo’n dag ongeveer 5000 planten. “Het is heel druk, want we hebben super weer,” vertelt hij. “Meer dan 20 graden, wat wil je nog meer? Mensen willen de bloemetjes buiten zetten, en die hebben wij.” Hij is met een team van 19 mensen een week bezig geweest om alles voor te bereiden. Dit jaar is de polygala-plant heel populair. “Die bloeit van maart tot eind december. Met een zachte winter zoals dit jaar bloeit hij zelfs tot februari.”

 

Foto: Danja de Jonckheere

 

Ook komen elk jaar veel mensen helemaal uit Duitsland om een kijkje te nemen op de Bloemetjesmarkt. “We komen hier elk jaar,” vertelt een vrouw uit Ostfriesland. “De sfeer vinden we heel prettig. Alles wordt goed georganiseerd, we konden hier met pendelbussen vanaf de parkeerplaats komen. Alle winkels in Duitsland zijn ook gesloten vandaag, dus het is voor ons echt een dagje uit.”

Foto: Danja de Jonckheere

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *