Kinderen met en zonder een beperking spelen samen op hetzelfde plein

Kinderen met en zonder een beperking die samen buiten spelen op hetzelfde plein. Dat kan sinds afgelopen vrijdag op het nieuwe schoolplein bij de Mytylschool Prins Johan Friso in Haren.

De school geeft speciaal onderwijs aan kinderen met een beperking. Zij wilden een nieuw schoolplein waar deze kinderen samen kunnen spelen. Het plein is zo uniek omdat kinderen met en zonder een fysieke beperking samen kunnen spelen. Het idee hiervoor kwam van Hugo, één van de kinderen van de school.

Dat idee is door de medewerkers van de school opgepakt. Ze hebben er veel voor gedaan om het plein zo te krijgen. De gemeente heeft ook subsidie gegevn, maar kon het plein niet volledig vergoeden. Daarom moest er ook geld van sponsors komen.

De kinderen zijn in elk geval heel blij met het nieuwe plein. Ze vinden het leuk om nu ook te kunnen spelen met hun klasgenoten die niet kunnen lopen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *