Irakees die 96-jarige vrouw dood stak mag uitgezet worden

nieuws

Een 29-jarige Irakees die in 2015 in Amsterdam een 96-jarige vrouw dood stak mag uitgezet worden naar Irak. Dat heeft de bestuursrechter in Groningen bepaald.

Het Gerechtshof in Amsterdam had de moordenaar van “oma Toni” tot TBS met dwangverpleging veroordeeld. Hij stak diverse keren in op het slachtoffer dat met een rollator over straat liep. De vrouw overleed enkele weken later. De toen in Arnhem woonachtige Vino H beweerde dat hij wraak wilde nemen op zijn vader. Volgens de rechter was de man volledig ontoerekeningsvatbaar.

De man is sinds 2000 in Nederland en kreeg vanaf 2007 steeds een tijdelijke verblijfsvergunning. Die was van de baan na de moord. De Irakees heeft ook een inreisverbod gekregen, omdat hij een ernstige bedreiging voor de samenleving is.

De Irakees had de zaak aangespannen om te voorkomen dat hij uitgezet werd.

Deel dit artikel:

  1. Wellicht een overbodige tip: in Irak een andere identiteit aanemen met nieuw paspoort, eventueel koop of vraag je een pas van een daar wonende neef en reis je terug naar Nederland. De weg daar naar toe is bekend en de taal geen probleem en instanties vangen je dan wel op met gratis huis en uitkering, want je bent een politieke vluchteling of homofiel. Vingerafdrukken worden niet gecontroleerd en iedereen met een zielig verhaal en krokodillentranen ga je toch werkelijk verder niet lastig vallen met vervelende vragen.

    En ach wat een commotie om niks, het was uiteindelijk ‘maar’ een oude vrouw aan het einde van haar leven, dus minder erg, toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *