Groningse restaurants ruimen muizenplaag en viezigheid op

nieuws
Foto: Google Maps

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in 2017 zeker drie horecazaken in de stad onder verscherpt toezicht zijn gesteld voor overtreding van de hygiëneregels. Ook werden acht andere horecagelegenheden berispt.

Opvallend in Groningen is de vele overlast van ongedierte. Meerdere horecagelegenheden werden hierdoor onder verscherpt toezicht geplaatst. Bij ’t Feithhuis was sprake van een muizenplaag, naar eigen zeggen veroorzaakt door de bouw van het Groninger Forum. Na de plaatsing van een nieuwe keuken en het afdichten van het pand zijn deze problemen verholpen, zo schrijft de manager van het restaurant in een reactie aan RTL. Ook sushi-restaurant Okami kregen hier in 2017 mee te maken.

De bedrijfsruimten van Eetcafé ’t Zwarte Schaap en het Satéhuis in de Herestraat waren in 2017 niet schoon, een ‘ernstige overtreding’ volgens de NVWA. Ook hier werd ongedierte aangetroffen. Het verscherpte toezicht van de NVWA op dit restaurant werd eind 2017 weer opgeheven na een herkeuring.

In 2017 constateerde de NVWA overtredingen bij 456 horecazaken in Nederland die te boek stonden als ‘notoir overtreder’, ruim 25 procent meer dan in 2014. Op de onderstaande lijst van RTL Nieuws zijn alle rapporten van de desbetreffende restaurants in de Stad na te lezen.