Groningse raadsfracties vragen om oplaatverbod ballonnen

nieuws

De Groningse gemeenteraadsfracties van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, 100% Groningen, D66 en Student & Stad hebben vrijdagmiddag aan het college van burgemeester en wethouders verzocht een oplaatverbod voor ballonnen af te kondigen.

Ondanks het gemeentelijk ontmoedigingsbeleid kunnen bedrijven, organisaties en individuen nu alsnog besluiten om ballonnen op te laten. De fracties hopen daarom dat het college een verbod op het oplaten van ballonnen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening Groningen opneemt. “Het oplaten van ballonnen past niet in het streven van de gemeente Groningen om naar een circulaire economie te gaan” aldus raadslid Martijn van der Glas van GroenLinks.

Volgens Wesley Pechler, raadslid voor de Partij voor de Dieren, zijn ballonnen zeer schadelijk voor dieren, natuur en milieu. Vogels en andere dieren raken verstrikt in de linten of zien de ballonnen voor eten aan. “Ook biologisch afbreekbare ballonnen zijn geen oplossing, want in de magen van vogels en andere dieren breken die niet snel genoeg af, zodat ze sterven door verhongering”, aldus Pechler.

Deel dit artikel:

 1. Het verhaal heeft een hoog populisme gehalte, en komt nergens met wetenschappelijk bewijs dat ballonnen wereldwijd een omvangrijk gevaar vormen voor dieren in het algemeen. De linkse kerk is zo overtuigd van hun gelijk, dat ze menen van alles te mogen beweren, zonder enig bewijs daarvoor aan te tonen. Dit soort verbieden onder het mom van…, past ook naadloos in het door het Forum voor Democratie (FvD) genoemde cultuurmarxisme. Het afbreken van onze cultuur en het vervangen door een geheel op het Marxisme gebaseerde nieuwe cultuur, in de jaren 20 van de vorige eeuw reeds door Lenin in Rusland ingevoerd, en in Afghanistan door de Taliban tot een historisch archeologische ramp heeft geleid.

   1. Het woord ‘hypocriet’ is in de aanbieding en het woord ‘links’ ook zie ik.
    Misschien omdat je dan iets meent te kunnen beweren zonder iets uit te leggen of onderbouwen met feiten.

 2. Waarom hoor ik niemand over de ballonnen die overal op straat liggen samen met lachgaspatronen?
  De hele stad ligt er mee bezaaid.
  En ook met filters van sigaretten.
  Er liggen tienduizenden van door de stad.

 3. Ballonnen, het is echt bewezen, zijn gevaarlijk voor dieren en slect voor het milieu: https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/marine-research/Onderzoek/Dossiers/5-Weetjes-over-afval-van-ballonnen.htm en https://www.noordzeeloket.nl/publish/pages/123478/ballonnen_in_het_mariene_milieu_-_verkenning_naar_achtergronden_omvang_en_gevolgen_van_ballon_oplati.pdf

  Maar die smerige rokers die hun peuken overal neergooien en die armzaligen vangeest die kauwgom op straat gooien zijn de grootste smeerlappen. Je zou ze hun eigen afval moeten laten opvreten. Ze verpesten de hele stad en vogels gaan langzaam dood van de kauwgom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *