Groen voor het witte doek

nieuws

Er wordt deze week groen geplant langs de Meeuwerderbaan. De bewoners kijken hier tegen een 7,5 meter hoge wand van witte UV-doeken aan, die de fundering van de tijdelijke weg beschermen.

Aanpak Ring Zuid schrijft: ‘De witte doeken aan de Meeuwerderbaan voorzien we van klimplanten, zoals Hedera, Wilde Wingerd en Klimhortensia. Om de klimplanten te geleiden, spannen we staalkabels verticaal en diagonaal langs de wand. Ter hoogte van de kruising met de Meeuwerderweg planten we Blauwe Regen. Bij aanplant hebben de klimplanten een hoogte van circa 150 cm. Ze groeien ongeveer een meter per jaar.

Aan de kant van het Winschoterdiep komen groepen van steeds drie Krentenboompjes. Deze zijn in het begin ongeveer 125 tot 150 cm hoog en kunnen uitgroeien tot bomen van vier tot zes meter. In de groenstrook aan de voet van de wand zaaien we een bloemenmengsel in.

Het groen wordt vrijdag 26 april geplaatst. In de dagen ervoor halen we de bouwhekken weg en brengen we de staalkabels aan. Het aanplanten van het groen gebeurt deze week omdat de Meeuwerderbaan van dinsdag 23 april tot en met vrijdag 26 april is afgesloten voor autoverkeer. Dat is nodig voor bodemonderzoeken. De werktijden zijn overdag tussen 07.00 en 16.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Buiten de werktijden is de straat gewoon open voor autoverkeer’.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *