Fietser aangereden door auto in rouwstoet op Harm Buiterplein

Op het Harm Buiterplein in Groningen is vrijdagochtend een fietser aangereden door een voertuig, dat volgens meerdere ooggetuigen onderdeel was van een rouwstoet. De fietser raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet op dit moment ter plaatse onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval, maar volgens Martin Nuver van 112Groningen werd de fietser aangereden door het derde voertuig in een rouwstoet. De omgeving werd afgezet met schermen. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

De politie zelf wil niet bevestigen of het om een voertuig in een rouwstoet ging. “We zijn op dit moment nog bezig met het onderzoek. We kunnen in ieder geval zeggen dat het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis is overgebracht,” zo stelt een politiewoordvoerder.

 

 

Deel dit artikel:

 1. Dat is een punt waar je goed uit moet kijken. Je hebt er als fietser sowieso geen voorrang. Aan de schade te zien is het wel behoorlijk hard gegaan.

  1. hoeveel schade is er volgens jou ..meneer de “expert”…?
   hoe hard is er gereden volgens jouw ?
   wie is er al bij voorbaat “de schuldige”..?
   volgens de wet:
   “De aansprakelijkheid bij aanrijding tussen een fietser en auto ligt, ongeachte de schuldvraag, altijd voor minimaal de helft bij de eigenaar van de auto. Deze 50% aansprakelijkheid bij aanrijding fietser auto regel is niet van toepassing als er voor de auto sprake was van overmacht of aan opzet grenzende roekeloosheid”…
   Dus volgens onze “expert” @mac is er volgens de schade vanuit zijn perspectief de automobilist de schuldige …
   Krijgt de automobilist 100% de schuld ..terwijl er misschien sprake is van overmacht en roekeloos fietsen ?
   De automobilist is gewoon de lul …de fietser onschuldig ? we zullen het misschien ooit weten ..
   Ik hoop dat het weer helemaal goed komt met de fietser…en sterkte voor de ( misschien wel) onschuldige automobilist.

   1. Vraag: rijdt u nog steeds met de bus meer dan 30 km per uur door de binnen stad of heeft u er ondertussen al van geleerd.

 2. Wil je als voetganger of fietser een zebrapad of de weg oversteken maar nadert er een rouwstoet, dan moet je wachten tot deze voorbij is. Overtreding van deze voorrangsregels levert een boete van € 60,- euro op.

  Een rouwstoet dient wel een vlag te dragen, ik geloof de voorste auto en de achterste auto. Dragen ze deze vlag niet is het bij de wet geen rouwstoet.

  1. Alle voertuigen dienen 2 vlaggen te dragen.

   Een rouwstoet heeft in Nederland een speciaal herkenningsteken waaraan alle verkeersdeelnemers een rouwstoet kunnen herkennen. Het gaat om een zwarte vlag met witte reflecterende strepen. De vlaggen moeten aan de linker- en rechterkant van de begrafenisauto’s en particuliere volgauto’s bevestigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *