Donar begint na wisselvallig seizoen aan play-offs

De basketballers van Donar spelen dinsdagavond 19.00 uur de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om het landskampioenschap. In het eigen MartiniPlaza is Den Helder Suns de tegenstander. Donar kan alweer de vierde landstitel op rij veroveren. Toch lijkt dat een grotere uitdaging dan de afgelopen seizoen. Vorig jaar was een uitzonderlijk goed jaar, waarin alle prijzen in Nederland werden gewonnen en de halve finale van de FIBA Europe Cup werd gehaald. “Een seizoen als vorig jaar, zie je maar eens in de 25 jaar, dus het is niet zo gek dat het dit seizoen allemaal een tikkeltje minder is, niets menselijks is ons vreemd,” vertelt coach Erik Braal tijdens een persmoment op maandagmiddag.

Dit seizoen eindigde Donar na drie keer soeverein de landstitel binnengehaald te hebben als vierde in de reguliere competitie. Daardoor moet het in de eerste ronde aantreden tegen Den Helder Suns, de nummer vijf. “Gezien de resultaten die we dit seizoen tegen Den Helder hebben gehaald zijn we in de eerste ronde nog wel de favoriet,” voorspelt Braal.

De eerste ronde van de play-offs is een best-of-3, waarbij dus twee van de drie wedstrijden gewonnen dienen te worden. Mocht Donar doorgaan, dan zal het team naar alle waarschijnlijkheid moeten aantreden tegen Zorg&Zekerheid Leiden, de nummer één van de reguliere competitie en tegenstander van de finale van vorig jaar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *