‘Denk met ons mee over De Onlanden’ (+ filmpje)

nieuws

‘Denk met ons mee over De Onlanden’, schrijven de beheerders. En vrijdag gaat Vroege Vogels er op zoek naar de roerdomp.

De Onlanden heeft zich nu zo’n vijf jaar kunnen ontwikkelen en de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Groninger Landschap en Drents Landschap willen het gebied zo goed mogelijk beheren. Voor een goede visie is de mening van mensen die iets hebben met de Onlanden erg belangrijk. ‘Dus vul deze vragenlijst in en help ons met het maken van de juiste keuzes voor de toekomst’. Er volgen ook nog drie inloopbijeenkomsten: 9 mei, Onlanderij te Eelderwolde van 19.00-21.30, 15 mei, Cafe Ensing te Peize van 19.00-21.30, 16 mei, Het Rode Hert te Roderwolde van 19.00 – 21.30.

Komende vrijdag om 19:40 u gaat de uitzending van Vroege Vogels op NPO2 over De Onlanden. ‘Al jaren probeert het Vroege Vogels TV team de roerdomp te filmen. Maar helaas nog zonder succes. Deze schuchtere reigerachtige laat zich heel moeilijk zien. Dit keer, in de Onlanden, krijgt het team een nieuwe kans. Zal het éindelijk lukken? Natuurfilmer Roel laat zien hoe hij te werk gaat!’