Broedsucces voor Groninger zeearenden

nieuws
Foto: Gerrit Kiekebos

Tijdens de paasdagen is het eerste zeearendjong ooit in de nieuwe gemeente Groningen uitgekomen. Dat meldt Het Groninger Landschap.

Voor het derde jaar op rij is er broedsucces voor de zeearenden uit het Hunzedal. Bijzonder is dat de vogels leven in een natuurgebied waar ook landbouw en drinkwaterwinning een belangrijke functie hebben.

Het Groninger Landschap roept mensen op om op afstand van het nest te blijven en de kwetsbare zeearenden niet te verstoren. Het natuurgebied waarin het nest zich bevindt is niet toegankelijk voor bezoekers. Belangstellenden kunnen het beste naar de kijktoren in de Oostpolder, de vogelkijkhut in de Westerbroekstermadepolder of het gemaal in de Onnerpolder gaan. Om de rust voor de arenden te bewaren is er een camerabewakingssysteem.

Jan Beekman, beheerder Het Groninger Landschap, doet vrijdag op het stadhuis geboorteaangifte van het kuiken. Wethouder Inge Jongman gaat de kleine zeearend inschrijven.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *