Bisdom Groningen-Leeuwarden hoopt op behoud Notre-Dame als kerk

nieuws
Foto: Bisdom Groningen Leeuwarden

‘’Niet alleen is beschadiging of verlies van prachtige kunstzinnige bijbelvoorstellingen een tragedie’’, vindt bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden. ‘De Notre Dame betekent ook levende presentie van God in deze wereld.’’ 

‘Deze kerk is eeuwenoud en wereldberoemd, en op de eerste plaats het hart van de Katholieke Kerk van Parijs. Het is de kerk waar de aartsbisschop van Parijs zijn bisschopszetel heeft. Juist deze week staan er belangrijke kerkelijke plechtigheden op de agenda: de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen”, aldus bisschop Van den Hout.

De voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie spreekt de hoop uit dat de Notre-Dame als kerk behouden kan blijven. ‘Temidden van alle toeristen is de Notre-Dame een teken van het Christelijk geloof.’

Deel dit artikel: