‘Beste terras in provincie Groningen’ moet verdwijnen

De vergunning voor het terras op het woonschip Ludina in de Diepenring, tegenover Café de Toeter, wordt niet verlengd. Dat staat in een collegebrief die donderdag door B&W is verstuurd. Het terras werd vorig jaar nog door horecavakblad Misset Horeca uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Groningen.

Volgens de gemeente is het “ongewenst dat een authentiek schip definitief wordt ‘opgetopt’ met een terras als deze.” De vergunning voor het terras werd in 2015 afgegeven als ‘pilot’ voor twee jaar, om een beeld te krijgen van de bijdrage die terrassen op het water kunnen leveren aan de positie van de binnenstad. Deze vergunning is in 2017 eenmalig verlengd, met als voorwaarde dat het schip in originele staat hersteld werd.

Arianne Veerburg, mede-eigenaar van het woonschip, is verbijsterd door het besluit van de Gemeente: “Dit is echt onbegrijpelijk. Dit valt rauw op ons dak, ook wij weten dit pas sinds gisteren. We willen dit nieuws eerst even laten bezinken, dan gaan we kijken welke vervolgstappen we gaan ondernemen.”

Tegen het terras is veel weerstand. In 2015 werd al doorgeprocedeerd tegen het terras, tot aan de Raad van Staten toe. De gemeente stelt in een brief aan de gemeenteraad, dat het verwacht dat er wederom verzet en procedures komen tegen een terras op de Ludina als de vergunning nog een jaar verlengd wordt.

Deel dit artikel:

  1. Goede zaak.

    Groningen was onder die joker van een Joost van Keulen, hard op weg gereduceerd te worden tot een lelijk betonnen zuipoord.

    Nu nog even die bomen rond A-Kerk laten staan.

  2. Wat is er mis met de Ludina? Dat is toch een práchtige plek om te zitten en van Groningen te genieten? Wat kan erop tegen zijn?

  3. Mevrouw Vreeburg en de heer Van Heerd wisten al sinds begin vorig jaar dat per 1 november 2018 het terras moest verdwijnen. Om nu te zeggen “Dit valt rauw op ons dak, ook wij weten dit pas sinds gisteren.” is niet alleen klinkklare nonsens maar verraadt ook de opportunistische gok die ze hebben genomen in de hoop dat de gemeente als zo vaak niet handhavend zou optreden. Deze keer liep het anders.

    1. De spijker op zijn kop. Vreeburg en Van Heerd hebben meer dan genoeg tijd gehad om zich hierop voor te bereiden. En als er iets mis ging op het inmiddels illegale terras, als bijvoorbeeld die ludieke gaffel uit de mast zou storten, zou de gemeente daar ongetwijfeld op worden aangekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *