“Best wel trots dat we op deze mooie plek mogen exposeren”

In het gebouw van Academie Minerva vond dinsdagavond een bijzondere expositie plaats. In de tentoonstellingsruimte de werken van tientallen eindexamenleerlingen die Kunst in hun pakket hebben.

“Er lopen hier scholieren van vier verschillende middelbare scholen rond”, vertelt Marieke de Rooij die Kunst-docent op het Kamerlingh Onnes is. “Het gaat om havo- en vwo-leerlingen die straks in mei Centraal Examen doen, en met deze opdracht hun praktijkexamen hebben.” In de hal diverse bijzondere kunstwerken. “Er zijn portretten, schilderijen, foto’s maar ook beeldhouwwerken. Eigenlijk is het aanbod heel breed.”

“Ik ben best wel trots dat ik mijn werk in deze ruimte mag exposeren”, vertelt een leerling. “Ook omdat er straks publiek langs gaat komen.” Op een andere plek wordt nog druk getimmerd. “Als we het op deze manier ophangen is er voor iedereen evenveel ruimte”, zegt een scholier tegen zijn klasgenoot. Of hij zenuwachtig is? “Nou, best wel een beetje. We hebben nog geen cijfer gekregen, dus ik hoop op een goede beoordeling.”