Actiecomité Brug Terug: “We hebben een mooi feestje gevierd”

De strijd is nog niet gestreden maar toch is het actiecomité Brug Terug optimistisch. “Toen we het nieuws hoorden hebben we een mooi feestje gevierd.”

Het comité doelt daarmee op het nieuws van woensdagmiddag. De vergadering van de gemeenten Groningen, Westerkwartier, Het Hogeland, de provincie en Rijkswaterstaat heeft opgeleverd dat er op de korte termijn weer een verbinding moet komen over het Van Starkenborghkanaal. Sinds vorig jaar september is die verbinding weg toen de Paddepoelsterbrug gestremd werd nadat de brugwachter de brug sloot terwijl een schip nog in aantocht was en daarmee een aanvaring onvermijdelijk was.

“We zijn een stapje dichterbij”, zegt Stephan Bauman van het Comité. “Op dit moment liggen er drie opties op tafel. Of de brug komt terug, of er gaat een hoge fietsbrug aangelegd worden, of er komt een pontje.” Deze varianten worden de komende weken onderzocht. “Aan het eind van deze maand komen de partijen opnieuw samen en dan zal er een besluit worden genomen.” Bauman en het Comité gaan dit rustig afwachten. “Wij hebben de afgelopen maanden ons punt gemaakt en we gaan de ambtenaren nu rustig hun werk laten doen.”

Deel dit artikel: