1 april: Wiet in de Hortus, nudistendisco, gymzaal in kerk en rookmelders gaan af

nieuws

Het is 1 april en de grappen vliegen de media om de oren. Zo gaat de Hortus in Haren vanaf vandaag (maandag) medicinale wiet verbouwen.

En dan een persbericht uit Selwerd. Daar zijn zo veel tegels uit tuinen gehaald dat die tegels gratis af te halen zijn. Daarnaast is er een nudistendisco in club Kiwi, worden ambulances met Amerikaanse zwaailichten uitgerust en wordt het gemeentehuis in Haren omgebouwd tot studentenhuisvesting.

De belangenvereniging MEER dorpen meldt dat de kerk in Engelbert tijdelijk een sporthal wordt. Er komt fietsenbelasting in Groningen en de brandweer laat tegelijk met het maandelijkse alarm alle rookmelders in de huizen af gaan.

De ene grap is flauwekul, maar achter de andere zit een boodschap. Van de brandweer is die duidelijk. Controleer regelmatig of de rookmelder wel werkt.