Zeventig militairen in opleiding gaan Beijumerbos opruimen

Vanaf woensdagochtend gaan zo’n zeventig militairen in opleiding van de VeVa van Noorderpoort meehelpen om het Beijumerbos vrij te maken van de plastic sliertjes die afgelopen weekeinde waarschijnlijk moedwillig uitgestrooid zijn.

Eerder meldde Natuurmonumenten nog dat er vooralsnog geen gecoördineerde opruimactie zou zijn voor het plastic. De sliertjes liggen verspreid vanaf het de entree Spakenpad (Beijum) tot aan de oostzijde van het Beijumerbos. Volgens boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten is het plastic waarschijnlijk moedwillig in het bos verspreid:  “De reepjes bestaan uit versnipperde plastic tassen en verpakkingen. Deze zijn vermoedelijk doelbewust over een kilometer langs het bospad uitgestrooid.”

Volgens Hartog is het plastic in het bos op dit moment extra slecht voor de natuur omdat het broedseizoen aanstaande is. “Vogels gebruiken het plastic voor hun nesten maar ze zien het ook voor voedsel aan. Als ze het op eten krijgen ze een voldaan gevoel, terwijl het geen voedsel is. Daarom kunnen ze sterven aan een hongersdood.”