Wandelpaden gewenst bij ‘landingsbaan’ Stadspark

nieuws

De Wijkraad van de Grunobuurt heeft haar visie op het Stadspark uitgebracht. Ze wil meer kleine horeca aan de randen van het park en er moet wat gebeuren aan de kille ‘landingsbaan’ die de hoofdroute in het park is.

‘De geasfalteerde hoofdroute in het park, door omwonenden ook wel de ‘landingsbaan’ genoemd, is kil en nodigt uit tot hard rijden door auto’s en fietsers. Om in het park te komen moet men gebruik maken van deze laan die tevens een doorgaande route is voor andere weggebruikers. Dit zorgt voor conflicten en een onveilig gevoel. De Concourslaan moet worden ingericht als gebied waar auto’s alleen stapvoets mogen rijden, bijvoorbeeld door de rijbaan te versmallen ten gunste van wandelgelegenheid aan zijkanten. Gescheiden wandelpaden langs de Concourslaan worden erg gemist’.

‘De in het park aanwezige horeca wordt gewaardeerd maar tevens ervaren als summier en eenzijdig. Gezellige zit-, eet- en drinkgelegenheid wordt gemist! Graag zouden wij zien dat de gemeente ruimere mogelijkheden biedt aan (kleine) horecaondernemers aan de randen van het park’.

‘Bij grote evenementen moet er een duidelijk plan liggen om overlast voor de omgeving te minimaliseren. Zo heeft de buurt bij Bevrijdingsfestival 2018 veel hinder ervaren. Op deze wijze wordt helaas draagvlak verspeeld’.

‘Het viaduct en de ringweg worden als uitermate storend ervaren door gebruikers van het park. Wij zien veel in het gebruik van dichte hagen en schermen tegen geluid, zicht, fijnstof en als kans voor fauna’.

‘Aan de westzijde van het park en het bedrijventerrein aan de Peizerweg ontstaat er bij mogelijke herinrichting een uitstekende kans voor een ruime corridor naar het Suikerunieterrein en de voormalige vloeivelden. Op deze locatie liggen daarnaast mogelijkheden voor een betere en bredere, doorstromende waterverbinding met het Hoendiep. Dit lijkt ons goed voor de waterhuishouding en kan mogelijkheden bieden voor kano- en bootverhuur en recreatie. Voor ontsluiting van het Suikerunieterrein vinden wij het noodzakelijk dat er ter hoogte van de Peizerweg voor voetgangers en fietsers een doorgang bij het spoor wordt gerealiseerd’.

De volledige Stadsparkvisie van de wijkraad staat hier.