Voorzitter stembureau schoffeert PVV

De PVV heeft tijdens het bekendmaken van de definitieve uitslag van de Provinciale verkiezingen vragen gesteld over een Facebookbericht van de voorzitter van het stembureau op het stadhuis. Het Centraal Stembureau zegt hier onderzoek naar te gaan doen. 

De PVV diende samen met de Partij voor de Dieren een vraag in om de stemmen te hertellen. Volgens de partijen zijn er fouten gemaakt. Volgens Ton van Kesteren van de PVV moet zeker het stembureau op de Grote Markt onderzocht worden naar aanleiding van dit Facebookbericht.

Van Kesteren: “De voorzitter is iemand die gaat over het tellen van de stemmen en over het eventuele ongeldig verklaren van stemmen. Natuurlijk wordt dit gedaan door verschillende mensen, maar een voorzitter is een voorzitter en ik vind dat deze uitspraken niet horen in een democratisch proces”.

Peter den Oudsten, voorzitter van het Centraal Stembureau, vindt ook dat dit bericht niet kan en besluit om het verder te onderzoeken.

Het desbetreffende bericht waar de PVV vragen over stelt.