Voorzitter stembureau schoffeert PVV

De PVV heeft tijdens het bekendmaken van de definitieve uitslag van de Provinciale verkiezingen vragen gesteld over een Facebookbericht van de voorzitter van het stembureau op het stadhuis. Het Centraal Stembureau zegt hier onderzoek naar te gaan doen. 

De PVV diende samen met de Partij voor de Dieren een vraag in om de stemmen te hertellen. Volgens de partijen zijn er fouten gemaakt. Volgens Ton van Kesteren van de PVV moet zeker het stembureau op de Grote Markt onderzocht worden naar aanleiding van dit Facebookbericht.

Van Kesteren: “De voorzitter is iemand die gaat over het tellen van de stemmen en over het eventuele ongeldig verklaren van stemmen. Natuurlijk wordt dit gedaan door verschillende mensen, maar een voorzitter is een voorzitter en ik vind dat deze uitspraken niet horen in een democratisch proces”.

Peter den Oudsten, voorzitter van het Centraal Stembureau, vindt ook dat dit bericht niet kan en besluit om het verder te onderzoeken.

Het desbetreffende bericht waar de PVV vragen over stelt.
Deel dit artikel:

 1. Mussolini mocht je best een fascist noemen. Deed ie zelf ook. Snap niet dat de 21e eeuwse fascisten er zoveel moeite mee hebben. De vrijheid van meningsuiting schijnt ook vooral of hun eigen meningen te gaan.

   1. Wat een opmerkelijk wereldbeeld houd jij erop na. Deze stelling sluit zeker niet aan bij mijn ideeën, maar dat zal wel aan mij liggen.

   2. Appie

    Merkwaardig wereldbeeld? Linkse onverdraagzaamheid is bijna dubbelop.

    Kan geen hekel aan mensen hebben om andere mening. Hekel aan een ander hebben omdat die een andere mening heeft, dat is echt een talent van linkse mensen. Ondanks dat ik heel veel sympathieke linkse mensen. Die politieke intolerantie, is vaak een lelijke trek op een verder aangename persoonlijkheid.
    Verder is het zo dat vrijwel alle echt intelligente mensen (stuk of tien) die ik in mijn leven tegenkwam, linkse mensen waren. En ondanks onderstaande alinea’s meen ik dat echt.

    In mijn ogen ontbreekt het de meeste mensen aan kritische scherpte. En aan intuïtieve intelligentie. Lef ook; bang om door een te laag deugsaldo te hebben, uit de kudde verjaagd te worden.
    Daarvoor in de plaats hebben ze teveel white guilt, en white saviourism. Laatste is eigenlijk best racistisch: de blanke die de arme zwakke gekleurde mens wel even zal beschermen. En ze projecteren teveel: iedereen is toch zo als mij. Inclusief dezelfde waarden en normen. En mocht dat niet zo zijn, dan is de gedachte:”iedereen wil zoals mij, de Westerse vrijdenkende levensgenieter, zijn”. Tamelijk arrogant.

    Via emotie boven ratio te plaatsen, pakken ze ook graag de moral highground. “Zachte heelmeesters, stinkende wonden” is daarom een hun onbekend gezegde. Bijvoorbeeld als het om de weerzinwekkende praktijk van de ankerkinderen (zoals bij Lilly en Howick) gaat.
    Dankzij “huilie huilie” op dit soort dossiers, gaan er meer kinderen verwerkt worden om een andere reden waarom het bij hebben van kinderwens zou moeten gaan: twee mensen die van elkaar houden, en dit één worden vorm geven in nieuw leven. En deze kinderen worden als anker voor meer welvaart over een grens gegooit worden. (Vooral niet je eigen land proberen op te bouwen).

    Maar kan ze daarom absoluut niet haten. Ben sowieso slecht in haten. (Zorgen maken kan ik daar in tegen wel heel goed) Andersom lijkt het zo dat alles rechts van Stalin, voor fanatiek linksen, een nazi is. Kan je een YouTube filmpje van Paul Joseph Watson over NPC’s aanraden.

  1. Twee uitzonderingen.

   Politiek geweld in Nederland, anderen in bijvoorbeeld sociale kring bij verkeerde mening (als bijvoorbeeld twijfels uitspreken bij wenselijkheid immigratie/multiculturalisme) uitsluiten, verstoren van demonstraties, verhinderen van spreken (Milo op Berkeley), anderen die zorgen over belastbaarheid van immigratie-land hebben voor fascist of minderwaardig mens (Marcel van Dam) uitmaken… allemaal typisch linksfascistische agressie.

   Verder hebben marxisten er een handje van om het vele bloedvergieten van hun bondgenoot (de salafitische jihadist) te white washen. Als Abu Bakr al Baghdadi himself met een AK-47 en bomvest een mensenmassa tegemoet treed, moet het volgens linksliberale propagandavodjes als NRC en Volkskrant nog een verwarde man genoemd worden.

   1. Uiteraard telt het vermoorden van tientallen mensen helemaal niet mee, maar als er op links iemand te enthousiast Boe roept is het land te klein en voelt men zich bedreigd. Duidelijk een geval van verwrongen perspectief en gebrek aan empathie voor de medemens.

   2. Adolf Hitler was de derde uitzondering? En Mussolini?
    Mensen met extreme denkbeelden en complotdenkers zien al gauw anderen aan de andere kant van het politieke spectrum waar niets aan deugt.
    VSH is daar een fraai voorbeeld van.

   3. Immigratie? Dat is een rechtse hobby, ingegeven door werkgevers die graag goedkope arbeidskrachten willen hebben, en in de 70-er jaren opgestart door de vazallen van VNO-NCW, te weten CDA en VVD, met hun immigratiebureaus en -campagnes.

   4. Marc.

    Hoe afschuwelijk ook, het zijn twee aanslagen in het buitenland. Agressie komt afgezien van deze twee aanslagen vooral van links. Op allerlei manieren. Maar vooral met dreigen met het uit de kudde zetten. En uitsluiting is een existentiële angst die niet veel minder dan doodsangst is.

    Ik als complotter vermoed een Kapitalistisch-Nazistisch plan onder massa-immigratie (en er is geen onderliggende natuurwet die massa-immigratie definieert).
    Verdeel-en-heers, groei van BNP door groter wordende beroepsbevolking, neerwaartse druk op lonen, bouwactiviteit en dat ideologisch gefundeerd op Kalergi Coudehove. De grondlegger van EU die fantaseerde over een ge-afrikaniseerde massa onder leiding van blanke elite.

    Door mijn aluhoed dreigt uitsluiting. Zou geen immers empathie hebben. Hilarisch. Heb in mijn pink meer empathie dan complete Klaver, Halsema en Rosemoller bij elkaar. Voor hun is deugen vooral een verdienmodel. Nep als wat. Zie je vaker bij linkse politici. Onoprechtheid. Grote woorden over solidariteit, maar zo misantroop als maar zijn kan. Wat hebben types als Klaas de Vries (PvdA) eigenlijk een hekel aan mensen. Uit angst uit de kudde te gaan, proberen ze hun kilheid/dorheid, met allerlei sociaal klinkende politieke praatjes te verbloemen.

    P.S

    Gelukkig voor mij ben ik geen kuddedier. Heb genoeg aan een paar – linkse – vrienden.

   5. VSH je verwart je wanen met empathie. Er is geen complot achter de immigratie. Het is ontstaan uit de behoefte aan goedkope laag opgeleide arbeidskrachten in het bedrijfsleven. Dat bedrijfsleven had uiteraard niet bedacht dat deze mensen ook getrouwd zijn en kinderen hebben. Dat heeft voor problematiek gezorgd in de oude wijken. Inmiddels heeft dat zelfde bedrijfsleven het werk geëxporteerd naar het buitenland. Maar die mensen zitten hier nog. Integratie kan generaties lang duren. Vooral als het grote groepen betreft met een duidelijk andere cultuur dan de onze. Dat is zwaar onderschat.

   6. Marc.

    Dat een vleesgeworden aluhoed als ik op rand van wanen zit, dat kan. Over mijn vermogen tot empathie weet jij niks.

    Jorg Haider heeft ooit een zwarte vrouw het leven gered door haar in zijn auto naar een ziekenhuis te sjeesen. Waar komt het malle idee vandaan dat rechtse mensen geen goed karakter kunnen hebben? Gelijk erbij zeggen: ik was geen fan van Haider, want anti-semitisch.

    Maar als Indianen in Brazilië, Aboriginals in Australië, Ghanezen in Ghana, Chinezen in Hongkong zeggen dat ze willen dat hun volk/cultuur behouden blijft, dan wordt dat begrepen en toegejuicht.
    Als je dit als Europeaan roept, ben je gelijk een schuimbekkende, psychopathische, haatdragende nazi. Lachwekkend die dubbele moraal. Slecht ook. Ook behoudzucht van Europeaan zorgt voor mondiale (culturele) diversiteit. Eén van de dingen die de aarde een aangename plek maakt.

    Geen complot wat betreft immigratie? Lees teksten van de grondlegger van de EU; Kalergi Coudehouve. Waarom Marrakesh getekend? Betekent massa-immigratie 2.0. En zoals gezegd, het definieren van massa-immigratie is geen door Leo Lucassen gevonden natuurwet. Smaakkwestie. In Japan vinden zeer meer dan twintig (20!) asielzoekers per jaar al een bedreiging voor eigen cultuur.

 2. Ach ja, een partij die autoritair is, anti-democratisch is, anti-liberaal is, artikel 1 van de grondwet wil opheffen, de rechtspraak voortdurend discrediteert, EU-verdragen opzij schuift, zich tegen één bevolkingsgroep keert en daartegenover een soort mythologisering van het eigen volk plaatst, die heet in het woordenboek nou eenmaal fascist.

 3. Een voorzitter kan toch een mening verkondigen (buiten het stembureau) zonder dat dit zijn werkzaamheden op het stembureau beïnvloed? Ieder stembureaulid heeft een politieke voorkeur, je werkt immers met mensen. De mening van de voorzitter kan de telling ook niet hebben beïnvloed. Alleen de sneltelling wordt op het stembureau gedaan, en ook nog eens in het bijzijn van 5 a 6 andere stembureauleden. Dag erna volgt de centrale telling in Martiniplaza. Als er onregelmatigheden in de telling zijn heb je als voorzitter ook best een groot probleem. Misschien moet Van Kesteren eens zo’n telling bijwonen, ze zijn immers openbaar. Hij mag bij de Eur.Verkiezingen in mei op mijn stembureau langskomen.

 4. Waarom, oogtv, ontsla je een vrijwilliger die een mening uit op Facebook? De mening is niet leuk voor de PVV, maar dat is niet het punt waar het bij vrijheid van meningsuiting om gaat. Deze persoon roept niet op tot geweld en zet niet aan tot haat. Juridisch gezien heeft u ook geen poot om op te staan, zeker gezien de werkzaamheden van deze man voor oog.

 5. Het is kennelijk erger iemand of een partij fascistisch te noemen dan een fascist te zijn. Politiek correcte dictatuur heeft bij OOG ook toegeslagen. Voor mij geld t dat niet en ik zal dus blijven verkondigen dat PVV en FvD fascistisch zijn. Den Oudsten heeft ook een pak boter op zijn hoofd van hier tot Tokio. Die vind de lieve vrede belangrijker dan het vrije woord.

 6. De opmerkingen van deze meneer Hiddo zijn over de grens en abject. Dat deze meneer zich op een dergelijke wijze uit, leidt tot inflatie van de ernstige termen die hij gebruikt. Ontslag is dan ook het enige juiste besluit.

  1. Het juiste woord is hier deflatie en over het niet mogen gebruiken van de term omdat er een nogal nare geschiedenis aan hangt, dat zou je ook oogkleppen kunnen noemen. Net zoiets als je een pak donkere wolken aan ziet komen en dan opmerkt dat er niets aan de hand is omdat het immers niet regent. Nog niet nee :p

 7. Feitelijk gezien valt er weinig af te dingen op de uitspraken van de OOG-medewerker. Verstandig is het niet om als voorzitter van een stembureau je zo expliciet uit te laten.
  De reactie van de PVV is natuurlijk zwaar overdreven. Er zullen wel meer leden en voorzitters van stembureaus zijn die niet de PVV aanhangen. Dat wil echt niet zeggen dat je de verkiezingen dan manipuleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *