Twee jaar geëist vanwege dood amateurvoetballer bij ongeluk

nieuws
Foto Andor Heij. Gerechtsgebouw Leeuwarden.

Wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk is in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen Raoul P. Dat meldt RTV Noord. Bij het ongeval kwam amateurvoetballer Daniel Postema uit Groningen om het leven.

Het ongeluk gebeurde in november 2016. P zou aan de handrem hebben getrokken en het busje botste tegen een betonnen paal onder het spoorwegviaduct over de Plataanlaan. Een andere voetballer raakte zwaar gewond.

P was eerder in Groningen veroordeeld tot een jaar cel wegens dood door schuld. Zowel P als het Openbaar Ministerie gingen in Leeuwarden in beroep.

Deel dit artikel:

  1. Inmiddels zijn we al meer dan 3 jaar verder en nog steeds met de rechtszaak bezig. Meneer de handremtrekker is in cassatie gegaan. Nooit aan de familie van Daniel een woord van medeleven of wat dan ook. Wij zijn kapot van verdriet.

    Moeder van Daniel Postema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *