Studentenbelangen Hanze roept personeel op niet mee te doen met onderwijsstaking

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) roept het onderwijspersoneel van de Hanzehogeschool Groningen op om niet deel te nemen aan de landelijke onderwijsstaking op 15 maart aanstaande. 

“Staken is op dit moment niet het gepaste middel om aandacht voor problemen in het hoger onderwijs te vragen en gaat bovendien ten koste van studenten”, aldus HSV-fractievoorzitter Izaäk van Jaarsveld. “Staken is een noodmiddel dat niet zomaar moet worden aangegrepen. Instellingen voor hoger onderwijs krijgen dit jaar miljoenen euro’s aan rijksgeld te besteden om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.”

Volgens de HSV is er op dit moment onvoldoende reden om een staking te steunen: “Het hoger onderwijs staat onder druk en verdient meer aandacht, maar staken is op dit moment niet het gepaste middel om die aandacht te vragen en gaat bovendien ten koste van studenten” aldus Van Jaarsveld.

Deel dit artikel: