SP stelt vragen aan college over huisvesting samenwerkingsschool Meeroevers

nieuws
Foto Andor Heij

De SP fractie in de Groningse gemeenteraad wil duidelijkheid krijgen over de plannen die de het gemeentebestuur heeft met de samenwerkingsschool Meeroevers. Volgens de fractie wordt de school de dupe van traag beleid omtrent de huisvesting van de scholengemeenschap in Meerstad. 

De school is gehuisvest in een alsmaar groeiend aantal noodlokalen.  Volgens de fractie is deze tijdelijke huisvesting verre van ideaal om een goed onderwijsklimaat voor kinderen te realiseren. SP-raadslid Wim Koks: “ De noodlokalen bij Meeroevers bieden  nu geen onderwijs in een gezonde en kwalitatieve omgeving. Het college moet zo snel mogelijk overgaan tot actie om te zorgen voor betere huisvesting.”

De SP wil dat er een duidelijke lijn komt vanuit het nieuwe college over de toekomst van het openbaar onderwijs rondom Meerstad. Het probeer daarmee het bestuur achter de samenwerkingsschool Meeroevers duidelijkheid te verschaffen. Of dat ook lukt met het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren valt nog te bezien, het schoolbestuur verkeert al meerdere maanden in een bestuurscrisis.

 

Deel dit artikel: