RUG is weer de beste algemene masteruniversiteit

nieuws
foto: Bob de Vries

In de Keuzegids Masters 2019 krijgen 13 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding. De master Nanoscience van de RUG is beoordeeld als beste universitaire masteropleiding van Nederland.

Van de negen algemene/brede universiteiten staat Groningen net als in 2018 op de eerste plaats, maar deelt deze plek nu wel met Maastricht. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de vierde masteruniversiteit van Nederland noemen.

De RUG heeft nu 13 zogenaamde Topopleidingen, opleidingen die in de keuzegids 75 punten of meer scoren.
De master Nanoscience is de beste masterstudie van Nederland met een score van 100 punten.

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven, HBO en WO. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen (NSE) en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *