Provincie Groningen betaalde 800 duizend euro wachtgeld uit

nieuws
Foto: Andor Heij

De twaalf provincies hebben de afgelopen vijf jaar bijna 8 miljoen euro betaald aan wachtgeld voor oud-gedeputeerden. Groningen tekent voor een tiende van dat bedrag. Dat blijkt uit informatie van EenVandaag.

In de provincie Groningen werd bijna 800 duizend euro uitbetaald. De provincie Drenthe betaalde het minste geld (200 duizend), de provincie Flevoland het meeste (1,5 miljoen). Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt dat 76 voormalig provinciebestuurders wachtgeld hebben gekregen, met een gemiddelde van ruim 100.000 euro per persoon over de afgelopen vijf jaar.

In Groningen kregen elf ex-bestuurders gemiddeld ruim 70 duizend euro. Het is niet duidelijk om wie het gaat, omdat provincies alleen anonieme overzichten geven.

Deel dit artikel: