Oranje Nassau schiet niets op met punt tegen koploper HZVV

Foto Andor Heij: Erolind Derguti gaat scoren voor Oranje Nassau tegen HZVV.

In de eerste klasse E op zaterdag speelde Oranje Nassau thuis in de topper tegen HZVV uit Hoogeveen met 3-3 gelijk. Het verschil tussen de nummer twee, ON, en de koploper HZVV blijft daardoor zeven punten.

ON nam op het door de regen en hagel slechte veld voor de pauze een 2-0 voorsprong na fouten bij HZVV achterin. Ruendel Martina maakte de 1-0 en een attente Erolind Derguti maakte de tweede door fraai over de HZVV doelman Hidde Streutker te schieten.

Na rust kreeg HZVV een makkelijke strafschop toen Romano Djababoe een bal tegen de arm van ON verdediger Kevin Brander schoot. Djababoe benutte de penalty. Fabian Stevens maakte de gelijkmaker. Yoran Popovic gleed na 78 minuten een voorzet van Stevens binnen 2-3. Nadat Djababoe rood had gekregen maakte Derguti diep in blessuretijd met het hoofd de 3-3.

“Het punt is verdiend”, aldus Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn. “Maar de teleurstelling overheerst omdat we het gat niet hebben kunnen dichten. Want als we gewonnen hadden, dan hadden we onze laatste kans gegrepen”.