Opruimactie Beijumerbos verloopt goed

Ongeveer 70 militairen in opleiding zijn woensdagochtend het Beijumerbos ingegaan om de daar gedumpte plastic rommel op te ruimen. De actie verloopt voorspoedig.

Tegen het middaguur waren de zes groepen militairen ongeveer halverwege het bos. Er was inmiddels al veel troep opgeruimd. Volgens boswachter Reiner Hartog verloopt de actie voorspoedig. Hij is dan ook erg tevreden. De harde wind en regen lijkt de militairen niet te deren.

Afgelopen weekend werden in het bos vele duizenden plastic sliertjes aangetroffen. De reepjes bestaan uit versnipperde plastic tassen en verpakkingen. Die zijn vermoedelijk doelbewust over een kilometer langs het bospad uitgestrooid. Het plastic is slecht voor de natuur omdat het broedseizoen aanstaande is. Vogels gebruiken het plastic voor hun nesten, maar zien het ook voor voedsel aan.

Deel dit artikel:

  1. Heel belangrijke training, voor in het geval de Russen ons aanvallen met plastic clusterbommen.

    Ik geloof ook niet dat er enig bewijs is dat het doelbewust is gedumpt. Een hoop versnipperde AH en Jumbo tassen? Lijkt aannemlijker dat ze van een recycle-vragenwagen zijn gevallen/geblazen.

    1. Dit heeft niks met training te maken, maar met hulpverlening waar het vak ook voor staat. Beetje begrip tonen mag ook wel en bovendien gaat een recycle vrachtwagen niet langs de voetpaden door het bos.

  2. Super gedaan en zeker belangrijk. Misschien dat je er een voorbeeld aan kan nemen A. Van Buuren het werk is immers nog niet klaar. Verzamel je vrienden en buren en help ze een handje.

    1. U begrijpt mij verkeerd, ik heb geen kritiek op de militairen (juist veel waardering) maar wel kritiek op het feit dat ze hiervoor ingezet worden. Je kiest een baan bij de landmacht om het land veilig te houden, en je wordt door je leiders ingezet als zwerfvuil opruimploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *