Klus oostzijde Paterswoldsemeer verloopt vlot

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

De werkzaamheden aan de Lage Wal, aan de oostzijde van het Paterswoldsemeer, vorderen gestaag. De sloten van de polder zijn inmiddels meters breder en ook dieper gemaakt. De uitgebaggerde grond ligt metershoog.

Het gebied van de Lage Wal en de achterliggende polder, tussen de molen en het Molenpad, is ongeveer 5 hectare groot. Door de oever natuurvriendelijk en minder steil te maken wordt de polder daarachter beter bereikbaar. Onderdeel van de aanpak is een bruggetje over het Molenpad, waardoor het water van het meer de polder in kan stromen.

Door de aanpak van de Lage Wal komen er meer moeraszones en wordt de kwaliteit van het water beter. Dat moet zorgen voor verbetering van de visstand en voor de komst van onder meer otters.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *