Jong en oud samen aan het rummikuppen

Een fanatiek potje rummikuppen en een lekker broodje bakken, dat is leuk voor jong en oud. Daarom organiseerde Omapost, een organisatie die zich inzet om jongeren en ouderen te verbinden, een bak- en spelmiddag in Verzorgingshuis de Ebbingepoort aan de Noorderbinnensingel.

Volgens Wilbert van de Kamp, oprichter van Omapost, ontmoeten jong en oud elkaar vaak niet. Maar hebben ze elkaar wel veel te vertellen. ‘Ik denk dat het goed is als generaties meer met elkaar praten en op die manier elkaar beter leren kennen en misschien de wereld ook een beetje beter snappen.’

Andere praat
Ook de ouderen vinden het leuk dat de activiteiten samen met jongeren zijn. ‘Het is heel gezellig, ik had dit niet willen missen. Je hebt weer andere praat, hè.’

Komende evenementen
Omapost organiseert de komende tijd nog twee evenementen om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden. Zoals op 6 april een rondleiding en jeneverproeverij bij Hooghoudt en een eindfeest in de lobby van The Student Hotel op 13 april. Organisator Wilbert van de Kamp hoopt op een grote opkomst: ‘Iedereen is welkom. Het is een mooie manier om elkaar hier binnen de stad Groningen beter te leren kennen.’

Deel dit artikel:
Adverteren?