Jimmy’s Groningen start inzamelingsactie voor buurt-AED

nieuws
Foto: Leonard Bentley via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Jimmy’s Groningen is een inzamelingsactie gestart om een zogenaamde buurt-AED aan te kunnen schaffen. Volgens de jongerenorganisatie hangt de dichtstbijzijnde, 24 uur beschikbare, AED nu op 16 minuten loopafstand. 

Volgens de jongerenorganisatie werden ze met de neus op de feiten gedrukt toen deze week iemand Jimmy’s uitrende nadat hij een oproep kreeg van het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in de buurt krijgt een aangemelde burgerhulpverlener via zijn/haar mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Tijdens winkelopeningstijden zijn er in de Herestraat een klein aantal AED’s beschikbaar, maar als iemand buiten deze tijden een hartaanval krijgt moet er gewacht worden op een ambulance. De eerste zes minuten zijn bij een hartstilstand het belangrijkste.

De jongerenorganisatie wil hier verandering in brengen en zijn daarom een actie gestart om een 24/7 buurt-AED aan hun gebouw te financieren en zelf reanimatiecursussen te volgen. In totaal moet er hiervoor € 2.735,00 opgehaald worden. Doneren kan tot 23 april via deze link.