Intertoys Folkingestraat sluit de deuren

nieuws
Foto: Google Maps

De Intertoys aan de Folkingestraat is een van de vestigingen die de nieuwe eigenaar van het speelgoedconcern, het Portugese Green Swan, slachtoffert voor een succesvolle doorstart van het bedrijf.

Het filiaal is een van de kleinere filialen in de Stad. Naar alle waarschijnlijkheid blijft het filiaal aan de Vismarkt in de stad wel open, het filiaal in Haren wilde nog niet zeggen of ze open blijft of niet. De ‘franchise’-filialen zijn onafhankelijk van Intertoys  Nederland, deze filialen in Paddepoel, Beijum en Lewenborg maken zelf de afweging of ze open blijven of niet.

Intertoys heeft nu 286 eigen winkels in Nederland. Daarnaast zijn er ongeveer honderd franchisenemers. In totaal wil Green Swan ongeveer 220 Intertoys-winkels in Nederland open houden. Alle werknemers in de gesloten vestigingen zijn in principe al ontslagen, bij de doorstart moeten zij opnieuw op hun eigen baan solliciteren.