Helpman vindt dreigende straf van KNVB veel te zwaar

sport
Foto: Nynke Koornstra

Voetbalvereniging Helpman gaat in beroep tegen een dreigende geldstraf, puntenaftrek in de competitie en de verwijdering uit het bekertoernooi.

Voorzitter Jan van der Lei wil nog niet zeggen wat precies het schikkingsvoorstel van de KNVB is, maar vindt wel dat zijn vereniging veel te hard gestraft wordt.

De zaterdagafdeling van Helpman liet Remon Schutte, die in de winterstop van Be Quick 1887 over kwam, in de beker tegen LAC Frisia tien minuten spelen. Maar Schutte was niet speelgerechtigd. Later bleek dat Schutte ook nog in de laatste competitiewedstrijd tegen RWF was ingevallen.

Schutte was niet speelgerechtigd, omdat zijn geboortedatum fout was ingevuld. “Wij hebben een vrouw die de administratie doet en die heeft per ongeluk twee cijfers omgedraaid”, aldus Van der Lei. “Die vrouw trekt zich dat heel erg aan. De KNVB moet zich realiseren dat we met vrijwilligers werken die een foutje kunnen maken. Het gaat maar om een cijfertje verschil. En dan krijgen we een geldboete. Ik vind dat vreselijk, dat gaat helemaal tegen mijn natuur in”.

Maandagavond (vanavond) moet het bezwaar van Helpman klaar zijn. “Dat gaan we vanavond bespreken, want woensdag moet dat bij de KNVB liggen”.

Van der Lei was ook niet blij met het verhaal in de krant dat buurvereniging Be Quick 1887 het verhaal over de niet speelgerechtigde Schutte naar buiten had gebracht. “Dat is op bestuursniveau zeker niet gebeurd”, aldus Van der Lei. “Onze relatie met Be Quick is uitmuntend. Be Quick heeft ook helemaal meegewerkt aan de overgang van Remon Schutte naar Helpman”.

De zaterdagafdeling van Helpman is koploper in de vierde klasse C en dreigt die positie door het puntaftrek aan Velocitas te verspelen.

Deel dit artikel: