Helpman uit de beker gezet, duel tegen RWF overgespeeld en boete

nieuws
Foto Andor Heij

De zaterdagafdeling van voetbalvereniging Helpman is definitief uit het bekertoernooi gezet, de wedstrijd tegen RWF moet overgespeeld worden en de Groninger club heeft een boete gekregen van driehonderd euro.

Dat kreeg Helpman voorzitter Jan van der Lei vrijdagmiddag te horen van de KNVB. Helpman liet in de beker tegen LAC Frisia en in de competitiewedstrijd tegen RWF de niet speelgerechtigde Remon Schutte invallen.

Eerst dreigde er ook één punt aftrek voor Helpman in de competitie, maar de club ging in beroep tegen de algehele straf. Het puntaftrek ging alleen van de baan, maar Helpman moet daarom nog wel een keer aan de bak tegen RWF.

Voorzitter Van der Lei legt zich neer bij de straf: “Ik kan me het enigszins indenken. We hebben een niet speelgerechtigde speler opgesteld. Maar er was sprake van een menselijke fout. Er was geen opzet in het spel”. Per ongeluk was namelijk een verkeerde geboortedatum van Schutte ingevuld tijdens de overschrijving van Be Quick 1887 naar Helpman in de winterstop.

“Het is zonde”, zei Van der Lei. “Maar we gaan nu maar vol voor het kampioenschap”. Helpman zaterdag is koploper in de vierde klasse C.

Helpman won met Schutte met 3-2 van LAC Frisia in de beker en zou stadsgenoot Oranje Nassau daarna ontmoeten. ON speelt nu tegen LAC Frisia voor een plek in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. Dat gebeurt op woensdag 20 maart in Leeuwarden om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *