GSb over Yantai: ‘Erkennen en herstellen van de fout niet genoeg’

nieuws
Foto: Ildigo (via Pixabay)

De Groninger Studentenbond (GSb) is verontwaardigd over het nieuws omtrent het Yantai-project, nu blijkt dat er tussen de 556.000 euro en 669.000 euro uit publieke middelen in het project gestoken is. Jolien Bruinewoud (GSb): “Dit komt het vertrouwen in het bestuur van de universiteit niet ten goede.”

“De universiteit heeft gezegd dat er geen publieke middelen gebruikt zouden zijn en nu blijkt het tegendeel,” zo stelt Bruinewoud. “Wij hebben gehoord dat de resultaten van het onderzoek al geruime tijd bekend waren bij het College van Bestuur, maar dat dit niet tijdig gedeeld is met de Universiteitsraad en dat vinden wij een kwalijke zaak. Het erkennen en herstellen van de fout is wat ons betreft niet genoeg. Wij hopen vooral dat het College van Bestuur haar best gaat doen om transparanter te zijn en het vertrouwen te herstellen.”

Donderdagochtend werd bekend dat de Rijksuniversiteit Groningen onterecht een bedrag van 669 duizend euro uit publiek geld betaald voor de uren die besteed zijn aan het voorbereiden van de campus in het Chinese Yantai. Leendert Klaassen onderzocht dat in opdracht van de Raad van Toezicht van de RUG.

Deel dit artikel: